I Španci bi Beograd na vodi i metro

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je sa otpravnikom poslova Ambasade Španije Injigom Ramirezom de Aro Valdesom o ekonomskoj i kulturnoj saradnji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 09.12.2014.

10:50

Default images

Kako je saopštila Gradska uprava, dogovoreno je da Grad Beograd uputi Ambasadi Španije brošuru sa informacijama o svim budućim beogradskim investicionim projektima i projektima koji će se raditi kroz javno-privatno partnerstvo.

Gradonačelnik je pozvao španske kompanije da se prijave na tendere sledeće godine za podzemne garaže, "Veletržnicu", upravljanje otpadom i povećanje energetske efikasnosti.

Otpravnik poslova Ambasade Španije je pokazao posebnu zainteresovanost za izgradnju metroa i za projekat "Beograd na vodi", unutrašnji magistralni prsten i Aerodrom "Nikola Tesla" - piše u saopštenju.

Što se tiče kulture, gradonačelnik je dao punu podršku za uspostavljanje intenzivnije saradnje sa Ambasadom Španije. Sastanku je prisustvovao i direktor Instituta "Servantes" Enrike Kamačo Garsija.

Ramirez je pozvao gradonačelnika Malog da u drugoj polovini 2015. godine poseti Madrid i Barselonu, kao i Valensiju i Bilbao koji su veliki lučki gradovi i koji mogu da budu značajni za Grad Beograd zbog projekta "Beograd na vodi", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: