Medvedev Vučiću: Kriva je EU

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim o Južnom toku.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.12.2014.

14:19

Default images

Vučić je ponovio da je odluka o obustavljanju izgradnje gasovoda za Srbiju veoma teška vest, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Medevedev je kao razlog za tu odluku naveo nedovoljnu saradnju zemalja Evropske unije.

Dvojica premijera razgovorali su i o unapređenju hemijskog kompleksa, poljoprivredno-prehrambene proizvodnje i trgovine, navedeno je u saopštenju.

Vučić je pred razgovor sa Medvedevim istakao da Srbija nastoji da sve eventualne poteškoće reši na partnerskim osnovama.

"Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme", izjavio je Vučić.

Inače, predsednik Rusije Vladimir Putin je juče u telefonskom razgovoru predsednika Nikolića detaljno izvestio oko gasovoda Južni tok i gasovoda koji će ići preko Turske.

Zvaničnici Gasproma i Rusije stavljaju do znanja da je po pitanju Južnog toka više stavljena tačka, nego zarez, javlja naša dopisnica iz Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: