"Preko Bugarske do TAP-a i Turske"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da se na izgradnji gasovoda Niš -Dimitrovgrad radi ubrzano.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 08.12.2014.

11:19

Default images

Kako je navela, taj gasovod predstavlja mogućnost da se Srbija kasnije priključi TAP-u, odnosno na Grčku i kasnije možda i na gasovod koji grade Rusija i Turska.

Mihajlović je podvukla i da gasovod Niš-Dimitrovgrad nikada nije bio konkurencija Južnom toku.

"Prethodno Ministarstvo energetike je već krenulo u razgovore, mora da se pripremi projektna dokumetnacija" , kao što znate, Evropska unija finansira deo sa bugarske strane i sa naše strane takođe mora da se nađe način kako će to da finansirati", rekla je Mihajlović.

Mihajlovićeva, koja je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture je podvukla da svaka država, ako želi da poveća svoju stabilnost i bebzednost, mora da razmišlja na nekoliko strana.

"Mi iz Rusije dobijamo gas kroz pravac Rusija - Ukrajina - Mađarska - Srbija, imamo mogućnost za Niš - Dimitrovgrad, imali smo Južni tok, ako od toga ne bude ništa onda ćemo pokušati da se prikačmo na TAP da na taj način dobijamo drugi izvor, jer je to gas iz Azerbejdžana i drugi pravac gasa za Srbiju", objasnila je ona.

Prema njenim rečima, najvažnije za Srbiju je da obezbedi stabilnost u bilo kojoj varijanti, da ima bilo koj drugi tok snabdevanja gasom, a sa druge strane to znači i nižu cenu gasa budući da je sada cena vrlo visoka zbog tranzitne takse kroz Mađarsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: