Šta se desilo sa akcijama Simpa?

"Beogradska berza" je juče donela odluku da privremeno obustavi trgovanje akcijama kompanije "Simpo" iz Vranja (SIMPO).

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.12.2014.

12:57

Default images

Kako se navodi, trgovanje je obustavljeno zbog kršenja procedure koja se tiče uključenja nove emisije akcija.

Naime, na osnovu obaveštenja Centralnog registra hartija od vrednosti, te uvida u javno objavljene podatke ovog registra i podatke kojima raspolaže Berza, utvrđeno je da je emitent "Simpo" dana 31. oktobra 2014. godine upisao u Centralni registar hartija od vrednosti novu emisiju akcija u količini od 2.537.790 komada, te da postoji neusaglašenost u podacima u dokumentaciji dostavljenoj Berzi o broju hartija od vrednosti Izdavaoca – 1.059.700 komada, sa podacima o broju hartija od vrednosti koji se vode u Centralnom registru hartija od vrednosti - 3.597.490 komada.

Konstatovano je da izdavalac do dana donošenja ove odluke nije postupio po pozivu Berze da dostavi uredan i potpun zahtev za promenu broja akcija upisanim u Centralnom registru tako da je berza bila prinuđena da u cilju zaštite investitora privremeno obustavi trgovanje do otklanjanja navedenim problema.

Nakon uknjižene nove emisije struktura vlasništva prvih pet akcionara izgleda ovako: Grad Vranje – 35,25%, Republika Srbija – 24,8%, Akcionarski fond – 8,5%, Nacionalna služba za zapošljavanje 5,52% i PIO fond -4,27%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: