Kupite obveznice Šapca, zarada 6%

Javna prodaja dugoročnih municipalnih obveznica grada šapca u ukupnoj vrednosti od 400 miliiona dinara, ideksiranih u evrima, počela je danas.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.12.2014.

09:33

Default images

U obaveštenju u dnevnoj štampi navodi se će javna ponuda obveznica, čija je emisija namenjena finansiranju završetka izgradnje zatvorenog bazena, trajati od 4. do 18. decembra.

"Šabac je prvi grad u Srbiji koji javnom ponudom emituje obveznice. Kupovinom obveznica gradjani pomažu razvoj lokalne zajednice i istovremeno ostvaruju bolje prihode u odnosu na klasičnu štednju u banci", rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Kako je saopštio Grad Šabac, upis municipanih obveznica odvijaće se u 93 filijale Banke Inteza u Srbiji, koja je pokrovitelj emisije.

Šabačke hartije od vrednosti su izdate s prospektom, tako da će će biti kotirane na segmentu regulisanog tržišta Beogradske berze, koje se zove "open market".

Vrednost jedne obveznice je 10.000 dinara. Rok dospeća je sedam godina, sa grejs period od dve godine tokom koje se isplaćuje samo kamata. Kamatna stopa je šest odsto i isplaćuje se godišnje.

Polovina emisije rezervisana je za građane dok je druga polovina namenjena pravnim licima. Ako u predvidjenom roku obveznice ne budu otkupljene, to će učiniti Banka Inteza, tako da je plasman u potpunosti garantovan.

Stalna konferencija gradova i opština pružila je podršku kompletnom procesu pripreme prve emisije municipalnih obveznica u Srbiji javnom ponudom, kroz program "Ekščejndž 4" (Exćange 4), koji finansira Evropska unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: