Težak put Majdanpeka do struje

Elektromreža Srbije pokušaće da obezbedi struju Majdanpeku primenom nestandardnog i do sada neprimenjenog rešenja, saopšteno je iz te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.12.2014.

11:10

Default images

Kako se navodi, Elektromreža Srbije je odlučila da pokuša da deo 400 kilovoltne prenosne mreže iskoriste za napajanje Majdanpeka, kako bi se normalizovalo snabdevanje električne energije tog grada.

To će biti urađeno tako što će 400 kilovoltni dalekovod od Razvodnog postrojenja Drmno do HE Đerdap 1 prevezati i pokušati da upotrebe za napajanje Majdanpeka na nižem, 110 kilovoltnom naponskom nivou.

Sve raspoložive ekipe JP EMS iz cele Srbije i dalje su na terenu, gde su proveli i noć boreći se protiv posledica ledenih kiša i olujnih vetrova, navodi EMS i dodaje da ledene kiše stvaraju ledeni omotač na opremi i otežavaju napore da se snabdevanje električnom energijom što pre normalizuje.

EMS je sinoć saopštio da su zbog katastrofalnih vremenskih uslova, životi članova ekipa JP EMS su ugroženi i da im pomažu brojna preduzeća sa kojima to preduzeće sarađuje, kako bi se sprečila humanitarna katastrofa koja preti stanovnicima istočne Srbije.

Majdanpek je bez struje treći dan, u kojem nema ni grejanja ni vode. Grad je okovan ledom, a građani nemaju informacije kada će im se život normalizovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: