"Ne verujem da je kraj Južnog toka"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne veruje da se radi o potpunom kraju projekta Južni tok.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 02.12.2014.

18:51

Default images

Ona je rekla da zamrzavanje projekta Južni tok za Srbiju predstavlja problem i da nikako nismo sreći zbog toga.

"Srbija nije ništa loše, ni pogrešno uradila, niti je uzrokovala takvu odluku ruskih zvaničnika o zaustavljanju izgradnje Južnog toka. Naprotiv, učinili smo sve što se od nas tražilo da se on izgradi, jer je to za nas pitanje energetske stabilnosti", rekla je Mihajlovićeva na vanrednoj sednici za novinare u Vladi Srbije.

Mijhalovićeva je za petak, 5. decembra, najavila sastanak u Vladi Srbije sa stručnjacima da bi se dogovorilo šta dalje da radimo u vezi sa Južnim tokom.

"Srbija je do sada uložila 30 miliona evra u izgradnju Južnog toka. Ja bih sačekala da vidim šta će biti konačna odluka, jer Evropska komisija ponovo zakazuje razgovore, što pokazuje da ona, kao i evropske komapanije, ima interes da se Južni tok izgradi", kazala je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare.

Potpredsednica vlade je istakla da je Srbija mala zemlja da bi bilo šta inicirala ili prekinula vezano za taj veliki infrastrukturni projekat i da ćemo sačekati dalje pregovore izmedju Rusije i EU i da ćemo se ponašati u skladu sa tim dogovorima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: