Nismo zvanično obavešteni o J. toku

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je da njegovo ministarstvo nema zvaničnih obaveštenja od Gasproma da se nešto menja u projektu Južni tok.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 01.12.2014.

22:46

Default images

On je dodao da Srbija "nažalost" ne može da utiče na budućnost tog gasovoda.

"Sa apsolutnom pažnjom pratimo sve izjave i reakcije predsednika (Vladimira) Putina u vezi sa Južnim tokom", rekao je Antić za Večernje novosti, komentarišući izjavu ruskog predsednika da Rusija odustaje od projekta Južni tok zbog stava Evropske unije.

"Tako i ovaj poslednji njegov istup tumačimo kao signal, pre svega članicama Evropske unije, od kojih zavisi izgradnja gasovoda", rekao je Antić.

Antić je dodao da od Srbije ne zavisi budućnost Južnog toka i da je za realizaciju neophodno usaglašavanje na liniji Brisel - Moskva, i izrazio očekivanje "da će sva otvorena pitanja biti rešena razgovorom i da će dve strane postići dogovor".

"Naravno da je ovo izuzetno važan projekat za energetsku stabilnost naše države i da od njega zavisi i uposlenost velikog dela naše gradjevinske operative, ali mi, nažalost, ne utičemo na budućnost gasovoda", dodao je ministar energetike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: