Antić: Prilika za stotine miliona €

Kompanije iz Srbije imaju priliku da u Mjanmaru dobiju poslove za gradnju elektrana i energetske infrastrukture, čija se vrednost meri stotinama miliona dolara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 28.11.2014.

17:19

Default images

Ministar energetike Srbije, Aleksandar Antić je nakon sastanka sa delegacijom Mijanmara (Burme), koju je predvodio ministar energetike Kin Man Soe rekao da kompanija Invest-import iz Beograda u Mjanmaru realizuje projekat dalekovoda, vrednosti 95 miliona evra.

"Vrednost svih potpisanih ugovora je oko 300 miliona dolara. Ukoliko Vlada Srbije pomogne našu privredu i industriju, u prvoj fazi možemo da ostvarimo nove poslove vrednosti 120 miliona evra", rekao je Antić.

On je istakao da Mjanmar pamti da su veliki broj energetiskih objekata u njihovoj zemlji, izgradile kompanije iz Jugoslavija.

"Uvereni u taj visoki kvalitet oni imaju želju da pojačaju saradnju sa Srbijom", rekao je Antić i dodao da energetski sektor Mjanmara zadovoljava samo 30 odsto potreba te zemlje.

On je rekao da je na sastanku dogovoreno da se zajedno sa Ambasadom Mjanmara uspostavi sistem za mnogo veće angžovanje ptreduzeća iz Srbije u toj zemlji.

Antić je istakao da Mjanmar, uz velike zalihe uglja, ima ogroman potencijale u hidroenergetici i rudarstvu, zbog čega su razmotrene mogućnosti da preduzeća iz Srbije učestvuju u izgradnji hidro i termoelektrana u toj zemlji jugoistočne Azije.

Ministar energetike Mijanmara Kin Man Soe i delegacija sutra, u subotu, posetiće srpsko-rumunsku Hidroelektranu đerdap, na Dunavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: