Pešaci već na Pupinovom mostu

Pri kraju radovi na saobraćajnici koja će povezati Zemun i Borču.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

14:36

Default images

Pupinov most broji sitno. I radnici na prilaznim saobraćajnicama, kao i na samoj saobraćajnici koja će povezati Borču i Zemun su u finišu, i obavljaju poslednje radove pred otvaranje novog pravca, kojim i pored istaknute zabrane pojedini pešaci već prolaze.

I poneko vozilo, najčešće teretnjak promakne, a jedan odvažni sugrađanin je čak uspeo i da ponese "titulu“ prvog skakača s mosta.

Do najavljenog svečanog otvaranja ostalo je manje od mesec dana. Asfalt se uveliko u tri trake u oba smera proteže od "lakat krivine“ do mosta. Urađeni su i pešačke staze, ivičnjaci, šahtovi i slivnici, postavljeni semafori...

Završena je i nova semaforizovana raskrsnica sa Ulicom cara Dušana, koju je bilo neophodno prilagoditi i proširiti jer se ovde pun profil severne tangente ukršta sa dve trake Batajničkog puta. Izvedena su ostrva za izlivne i ulivne trake, a urađeno je i razdelno ostrvo između pravaca na Batajničkom putu.

Kao i prilazi, i most poslednjim potezima majstora dobija konačan izgled. Trake u oba smera su asfaltirane, postavljena je razdelna betonska ograda, kao i metalna ograda duž pešačke staze. Neimari trenutno dovršavaju prelaz s mosta na kolovoz, posipaju tucanik i pripremaju za asfaltiranje pojedine deonice trotoara. Radnici su angažovani i ispod mosta gde marljivo po kosini obale slažu betonske kocke kako bi ojačali teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: