"Radiće opet Bogićevićeva livnica"

Industrijski kombinat u Guči koji se nalazi u sastavu "Farmakom MB" iz Šapca, čiji je vlasnik Miroslav Bogićević, biće izdat pod zakup.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.11.2014.

10:42

Default images

To znači da će posle nekoliko godina biti obnovljena proizvodnja u toj fabrici, rečeno je u Moravičkom okrugu.

Novoizabrani načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović izjavio je da se rešenje tog problema, gde je zaposleno oko 400 radnika, očekuje za desetak dana i da se razgovara sa preduzećem "Alfa" iz Vranja i Rudarsko topioničarskim basenom u Boru.

On je rekao da se u Privrednom sudu u Čačku privodi stečajni postupak posle čega će uslediti konkretni razgovori i obnavljanje proizvodnje u najvećoj farbrici u Guči.

"Čim se bude formirao odbor poverilaca doneće se odgovarajuće mere i pokrenuće se stopostotna proizvodnja u ovoj livnici, što će smanjiti i nezaposlenost u opštini Lučani", rekao je Jolović.

Narednih meseci vršiće se suksecivan povrtatak radnika na posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: