Sertićevih 19 pravila ponašanja

Ministarstvo privrede uputilo je javnim preduzećima pisano obaveštenje sa preciziranih 19 tačaka kojih će morati da se pridržavaju u svom radu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.11.2014.

17:23

Default images

Ministar privrede Željko Sertić dodao je da će to ministarstvo ocenjivati rad tih preduzeća, direktora, ali i članova upravnih odbora.

Ministar je, tokom sastanka sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse, rekao da će javna preduzeća morati da pripreme program rada za narednu godinu.

Javna preduzeća će morati vrlo jasno da imaju istaknute uštede i smanjenja određenih rashoda na stavkama koje su nepotrebne, poput reprezentacije, sponzorstava, putnih troškova, nabavke automobila...

"Nije tajna da velika javna preduzeća koja od države dobijaju subvencijekupuju najskuplje automobile, a o tome je bilo reči i u medijima", izjavio je ministar i dodao da tu postoji ozbiljan problem.

Sertić je rekao da će prioritet u rekonstruisanju javnih preduzeća imati EPS, zatim Putevi Srbije, Srbijagas i Železnice koje će biti podeljena na tri preduzeća.

"To su ozbiljne promene koje do sada niko iz populističkih, tj. političkih razloga nije hteo da pokrene na ozbiljan način", rekao je Sertić.

On je ukazao da Vladu Srbije na reformu javnih preduzeća nije naterao MMF, te da su u pregovorima sa tom međunarodnom finansijskom institucijom srpski predstavnici predložili veliki deo mera, koje ni MMF nije očekivao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: