Vučić Henkelu: Srbija nudi najbolje

Kompanija Henkel Srbija otvorila je novu Bref fabriku u Kruševcu u koji je uložen 21 milion evra.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.11.2014.

15:09

Default images

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio da nemački investitori ne treba ni da razmišljaju da investiraju u drugim zemljamam regiona jer im niko neće ponuditi bolje uslove od Srbije.

"Srećan sam što imamo 220 novih zaposlenih ljudi. Čestitam radnicima koji su pokazali da su zavredili pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade", rekao je Vučić i dodao da je siguran da u sledećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima.
Foto: Tanjug
Premijer je najavio još dobrih vesti za Kruševljane u narednoj godini, nakon, kako je rekao, više od decenije otpuštanja.

Vučić je rekao da je rukovodstvu Henkela obećao da će od srpske vlade dobiti najveću moguću podršku, primetivši da bi s takvim stavom neko mogao da ga prijavi "zbog nelojalne konkurencije", ali je dodao da ostaje pri tome da im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

"U svakom slučaju mi očekujemo od vas i nadamo se novim ulaganjima, a vlada će da pomogne, Grad Kruševac će da pomogne jer cilj nam je da Henkel bude uspešniji zbog građana Kruševca, Varvarina i Ćićevca koji ovde rade", rekao je premijer napomenuvši da je broj nezaposlenih u Kruševcu veliki, ali da veruje da će biti drastično smanjen.

Srbija, kazao je, ima poverenje u nemačke kompanije, u Henkel, ali i u svoje svoje predstavnike u Kruševcu, u svoje radnike i njihovu marljivost.

Otuda je i uverenje premijera da ćemo zajednički stići do mnogo boljih rezultata. Inače, nova fabrika namenjena proizvodnji Bref proizvoda zaposliće 220 novih radnika, a snabdevaće 22 regionalna i evropska tržišta.

Premijer Vučić je zajedno sa direktorom kompanije Henkel Srbija Vojkanom Marićem i članom upravnog odbora kompanije Henkel na globalnom nivou Brunom Pjaćencom pokrenuo novi proizvodni pogon.

Pjaćenca je naveo da je nova fabrika projekat od izuzetnog značaja za Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou.

"Ulaganje od 21 milon evra u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem"“, rekao je Pjaćenca.

Prema Marićevim rečima, Henkel uspešno posluje u Srbiji već više od 12 godina i do sada je investirao više od 160 miliona evra u srpsko tržište.

"Ova investicija je još jedan dokaz strateške uloge naše fabrike u Kruševcu i veoma smo ponosni što smo uspeli da stvorimo nova radna mesta", rekao je Marić.

Henkel je prisutan u Srbiji od 2002.godine kada je privatizovao kruševačku Merimu.

Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine i zapošljava oko 47.000 ljudi. Prošle godine ta kompanija ostvarila je prodaju od 16,4 milijardi evra i operativni profit od 2,5 milijardi evra.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: