Ariva Litas kupuje srpski mercedes

Kompanija Ikarbus će 27. novembra sa firmom "Arriva litas" iz Požarevca potpisati ugovor o kupoprodaji 10 solo gradskih autobusa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.11.2014.

15:01

Default images

Od tih autobusa jedan je i prototip IK112 LE napravljen u saradnji sa nemačkim Mercedesom.

Ikarbus je saopštio da će tog dana potpisati još jedan ugovor sa Dajmlerovim generalnim distributerom, kompanijom Star Import, o poslovno-tehničkoj saradnji.

Na osnovu tog ugovora Ikarbus će postati Mercedesov ovlašćeni nadograđivač za autobuske i "sprinter" (kombi) šasije, rečeno je Tanjugu u Ikarbusu.

Ugovori će biti potpisani u prostorijama Ikarbusove fabrike u Zemunu.

Ikarbus je u martu ove godine predstavio nov model autobusa IK112 LE - prvi autobus koji je napravljen u saradnji s Mercedesom. U pitanju je "lou entri solo" gradski autobus, koji je kombinacija niskopodnog i srednjopodnog autobusa, kapaciteta 100 putnika, sa 35 sedišta.

Autobus je prilagođen prigradskim linijama i lošijim putevima i jeftiniji je od niskopodnog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: