Apotekar najplaćeniji sa 114000 RSD

Direktori javnih preduzeća u opštini Gornji Milanovac imaju znatno veće plate od opštinskih funkcionera, saopšteno je na sednici Opštinskog veća.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

20:13

Default images

Na inicijativu predsednika Opštine, Milisava Mirkovića objavljen je spisak svih izabranih, postavljenih i imenovanih osoba koje platu primaju iz opštinskog budžeta.

Najveću platu u avgustu, na koji se odnose podaci, imao je direktor Apoteke - 114.000 dinara, zatim direktor Doma zdravlja koji prima hiljadu dinara manje, a na trećem mestu je direktor Javnog komunalnog preduzeća sa 103.000 dinara.

Od opštinskih funcionera najveća plata je predsednika opštine - 95.000, zatim predsednika Skupštine opštine 87.000 dinara, dok zamenik predsednika opštine prima 82.000 dinara.

Od 19 zvaničnika sa spiska, najmanju platu, od 54.000, primio je direktor Kulturnog centra, a hiljadu dinara više sekretari Skupštine opštine i Opštinskog veća.

Kako je ocenio član Opštinskog veća, Desimir Jovanović plate funkcionera i direktora su znatno manje nego u drugium opštinama koje su ekonomski mnogo slabije od Gornjeg Milanovca.

Ustanove pojedinih najbolje plaćenih direktora imaju milionske gubitke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: