Južni tok garantovaće stabilnost

Projekat izgradnje gasovoda Južni tok će garantovati energetsku stabilnost u zemljama centralne i jugoistočne Evrope (CSE), rekao je Slavenko Terzić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

11:53

Default images

"Projektu Južni tok je u Srbiji dodeljen status projekta od nacionalnog interesa. Nadamo se da će radovi na projektu početi što je pre moguće", rekao je Terzić koji je ambasador Srbije u Moskvi, na konferenciji za novinare u Moskvi, a prenosi ruska novinska agencija Tas.

"Ovaj projekat je od nacionalnog značaja za nas, budući da ga je srpska vlada okarakterisala kao izuzetno važan. Svi ugovori sa Rusijom su potpisani i mi smo spremni za saradnju, i čekamo naše komšije iz Bugarske koje su za sada odbile početak gradnje gasovoda", izjavio je Terzić.

On je, takođe, naveo da Moskva i Brisel u ovom trenutku raspravljaju o pitanju izgradnje gasovoda, kao i da je Srbija u potpunosti spremna za početak gradnje.

Terzić je govorio i o potencijalnom priključivanju Srbije sankcijama protiv Rusije, rekavši da Srbija ne planira uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

"Nećemo uvesti sankcije Rusiji. Mi ne razmatramo takvu mogućnost. Naša politika je jasno određena kao politika vojne i političke neutralnosti, i na tome ćemo insistirati", izjavio je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: