Osiguravač nije osoba od poverenja

Svega 70 odsto korisnika ima poverenja u osiguravajuće kompanije, dok 82 odsto ima poverenja u banke, pokazalo je istraživanje EY.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.11.2014.

18:38

Default images

To je pokazalo najnovije istraživanje koje je sprovela revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) "2014 Global Consumer Insurance Survey".

"Rezultati istraživanja pokazali su da potrošači očekuju češću, značajniju i ličniju komunikaciju sa svojim osiguravačima, dok trenutno izuzetno mali broj njih sprovodi takvu praksu. Zapravo, 44 odsto klijenata izjavilo je da nisu imali kontakt sa svojim osiguravačima poslednjih 18 meseci", navodi se u saopštenju EY.

Rezultati istraživanja pokazali su da osiguravači moraju da se fokusiraju na to kako komuniciraju sa svojim klijentima, jer je tokom finansijske krize, poverenje u banke zadobilo ozbiljan udarac, ali se poverenje u banke primetno vraća, dok poverenje u osiguravajuće kompanije ostaje na niskom nivou.

Prema rezultatima istraživanja - širom sveta 70 odsto klijenata veruje osiguravajućim kućama, što je manje od poverenja koje ukazuju supermarketima (84 odsto), bankarskom sektoru (82 odsto), automobilskoj industriji (80 odsto) i sajtovima za onlajn kupovinu (78 odsto).

Na zrelim tržištima - kao što su Evropa (61 odsto) i Australija (53 odsto) - potrošači imaju još niži nivo poverenja, dok na tržištima u razvoju kao što su Latinska Amerika (81 odsto), Bliski istok i Indija (79 odsto) potrošači imaju više poverenja u svoje osiguravače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: