Nova runda: "99%" protiv BusPlusa

Udruženje "99 posto" pozvalo je građane na protest zbog najave gradskih vlasti da će od Nove godine biti ukinute pojedine kategorije povlašćenih putnika.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.11.2014.

10:32

Default images

Kako ocenjuje ovo udruženje građana, gradske vlasti Beograda pogazile su predizborna obećanja o naplati prevoza.

"Nova gradska vlada i njena svita su pogazili predizborna obećanja da će raskinuti ugovor sa BusPlusom", piše u saopštenju "99 posto".

Kako se dodaje, gradski čelnici su "rešili da zaštite laku zaradu vlasnika BusPlusa, a da nasiljem i represijom ograniče korišćenje usluga javnog prevoza koji je naše zajedničko dobro koje subvencionišemo sa više od 70 odsto".

To udruženje je navelo da je i pored protesta upozorenja, održanog prošle nedelje ispred gradske uprave, novopostavljeni direktor Direkcije za javni prevoz Grada Beograda, Uglješa Mitrović najavio da će biti ukinute pojedine kategorije povlašćenih putnika i da će biti angažovano 1.300 komunalnih policajaca koji će asistirati kontrolorima.

"Ovaj javni službenik ignoriše naše predloge za promenu načina finansiranja javnog prevoza koje bi dovele do drastičnog smanjenja cene karata, i odbija bilo kakav dijalog s nama, gradjanima jer je krajnji cilj politike koju zastupa, dovodjenje javnog prevoza do potpunog kolapsa, kako bi ga lakše i jeftinije privatizovali 2015. godine", ukazuje se u saopštenju.

Udruženje "99 posto" je navelo da to neće dopustiti i pozvalo gradjane da se u petak, 28. novembra, u 15 sati okupe ispred zgrade Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za javni prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: