Niko ne kontroliše proizvođače kesa

Velika većina kesa koju kupci dobijaju u prodavnicama zaista je biorazgradiva, pokazala je akcija koju je sprovela Nacionalna organizacija potrošača Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 22.11.2014.

11:28

Default images

Kako je saopšteno iz NOPS-a, predstavnici te nacionalne asocijacije nedavno su obišli nekoliko većih supermarketa u Novom Sadu (Roda, DIS, Univerexport, Idea, Tempo) i uzeli uzorke kesa koji su prosleđeni Laboratoriji za ambalažu i pakovanje.

Ispitivanje je pokazalo da je većina uzoraka saobrazna domaćim propisima i da su razgradivi.

Akcija je sprovedena kao rezultat sporazuma o saradnji između NOPS-a i Laboratorije za ambalažu i pakovanje Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada.

Ovakve provere NOPS će, kako poručuju iz te organizacije, sprovoditi i ubuduće, a s obrizom da je ispitivanje pokazlo da su u velikim marketima u najvećem broju slučajeva kese zaista biorazgradive kao što je deklarisano, pažnja u budućnosti će biti posvećena manjim prodavnicama.

Ovom akcijom NOPS želi da se uveri da kupci, pa i sami trgovci, nisu obmanuti od strane proizvođača kesa, koje u ovom trenutku još uvek niko ne kontroliše.

NOPS apeluje na državne organe da posao kontrole proizvođača kesa neko mora da obavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: