Vesić: Ko ne plati, nema dozvole

Gradski menadzer Goran Vesić izjavio je da Grad Beograd odlučno nastavlja akciju naplate zaostalih potraživanja za naknadu za gradsko građevinsko zemljište.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 22.11.2014.

11:01

Default images

Prema njegovim rečima, kompanije, investitori, pravna i fizička lica za tu namenu duguju 25 milijardi dinara.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, na zahtev Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u katastru su upisane zabeleške spora za sve neprodate stanove i sve investitore koji nisu ispunili svoje obaveze.

"To znači da svi građani koji kupuje stanove mogu da provere u katastru da li je onaj ko prodaje stanove platio svoje obaveze prema gradu ili nije", rekao je Vesić.

Dodao je da je Direkcija uputila i pismo notarskoj komori, u kojem je upozorila notare da su u obavezi da pre nego što potpišu ugovore o kupoprodaji stana upozore kupca stanova na postojanje zabeleške u katastru, to jest spora.

"Ovo je urađeno iz dva razloga: prvo da bi se povećala naplata naknade, a drugo da bi se građani zaštitili. To će biti praksa i ubuduće i više nećemo dozvoljavati da investitori koji ne plaćaju svoje obaveze dobijaju dozvole i puštaju stanove u promet. Verujemo da će ove mere biti uspešne", istakao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: