Berba kukuruza pri kraju

Berba kukuruza je završena na 90 odsto površina, prinosi su rekordni i kreću se oko 7,5 t po hektaru, kaže sekretar Udruženja za poljoprivredu Nenad Budimović.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 22.11.2014.

10:56

Default images

"Očekujemo da na površini većoj od milion hektara proizvodnja bude oko osam miliona do 8,5 miliona tona kukuruza", naveo je Budimović, pozivajući se na procene i izveštaje sa terena.

On je dodao da će preostati tri do 3,5 miliona tona kukuruza viška.

Budimović je ukazao da ove godine nema problema sa mikotoksinima koji se uglavnom javljaju u sušnim godinama, a ova godina nije bila takva. Takođe, silosi su dobro pripremljeni za prijem kukuruza.

Pšenica je zasejana na 550.000 hektara, sa prognozom da će biti zasejano oko 600.000 hektara, a poljoprivrednici su se opredelili za veće površine pod pšenicom nego lani, jer je cele godine bila dobra cena te žitarice, kazao je Budimović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: