Kinezi kupuju PKB?

U Ministarstvu poljoprivrede Srbije su, uz prusustvo predstavnika Poljoprivredne korporacije "Beograd" nastavljeni razgovori sa delegacijom Razvojne banke Kine

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.11.2014.

13:10

Default images

Razgovara se oko potencijalnih kineskih investicija u srpski agrar.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Srbije, sastanku sa predstavnici Razvojne banke Kine prisustvali su i predstavnici Agencije za privatizaciju i Skupštine Grada Beograda, koja je vlasnik PKB-a.

Kineska delegacija je početkom novembra posetila preduzeće PKB u Padinskoj skeli, koje je, ističe se, na njih ostavilo dobar utisak.

"Tada su im predočene mogućnosti tog preduzeća, ali i neophodnost novih investicija u njegovo poslovanje. Na ovom sastanku predstavnici Agencije za privatizaciju upoznali su kinesku stranu i sa zakonskim uslovima kada je reč o privatizaciji", navodi se u saopštenju.

Na poziv Agencije za privatizaciju devet kompanija je dostavilo pismo o zainteresovanosti za PKB, među kojima je i kineski JB ekviti (Equity).

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je sa predstavnicima Razvojne banke Kine i o izvozu hrane u Kinu, pre svega kukuruza, jagnjećeg i goveđeg mesa, gde postoji zainteresovanost kineskih investitora i za takvu vrstu ulaganja.

Razvojna banka Kine ima iskustva u poljoprivrednim projektima, a dobra klima, potencijali i dobri poljoprivredni uslovi naše zemlje i veliko tržište Kine, predstavljaju odličnu osnovu za buduća ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: