Koridori i Putevi uštedeće 20 mil €

Spajanjem preduzeća Koridori Srbije i Putevi Srbije trenutna ušteda u budžetu iznosi dva miliona evra, rekao je državni sekretar Dejan Trifunović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 21.11.2014.

09:29

Default images

Prema njegovim rečima, dogodine će taj efekat biti oko 20 miliona evra.

Današnjom odlukom Vlade Srbije, kojom je verifikovan nacrt ugovora o pripajanju preduzeća Koridori Srbije ka preduzeću Putevi Srbije, učinjena je prva velika reforma u javnom sektoru Republike Srbije i ostvarena trenutna ušteda u budžetu od dva miliona evra, a u 2015. godini biće oko 20 miliona evra, izjavio je Trifunović Tanjugu.

"Imaćemo s kraja godine jedinstveno preduzeće koje će jedinstveno delovati kada je u pitanju upravljanje, održavanje, investicije na svim državnim putevima. Ovo je posebno važno zbog investicija na Koridoru 10 i Koridoru 11, koji treba da se završe do 2016. odnosno 2017. godine", naveo je on.

Trifunović je podsetio da do sada nismo imali takav slučaj, jer smo imali nejasnu ulogu preduzeća, isprepletane nadležnosti, zastoj u realizaciji projekata, a sada toga više neće biti.

"Imaćemo jedno preduzeće koje će država moći jasno da kontroliše, da prosto daje naloge, da čeka izvršenje, i to će značiti i promenu koncepta kada su u pitanju sve ove aktivnosti, posebno održavanje i investicije na svim državnim putevima", objasnio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: