Ko će biti najbolji farmer u Srbiji

Banka Inteza odabrala je finaliste konkursa "Intesa Farmer", za izbor najboljih poljoprivrednih proizvođača u oblasti povrtarstva, voćarstva i stočarstva

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

17:37

Default images

Za titulu "Intesa Ratar" i dalje se nadmeću Stipan Štrangar iz Bačkog Monoštora, Atila Almadi iz Mola i Željko Sefkerinac iz Banatskog Novog Sela, dok su finalisti u kategoriji "Intesa Povrtar" Milan Tomović iz Koštunića, Ilija Mijić iz Futoga i Slobodan Nikolić iz Brestača.

Stručna komisija na konkursu "Intesa Farmer" izdvojila je Tatjanu Horvat iz Donjeg Tavankuta, Zoricu Kovačević iz Čerevića i Sergeja Vujačića iz Vrbasa kao tri najuspešnija kandidata u oblasti voćarstva, odnosno Mikloša Balašu iz Čantavira, Sofiju Vrbaški iz Mola i Jovana Makitanovića iz Kuzmina u kategoriji "Intesa Stočar".

Proglašenje pobednika planirano je za decembar, a najuspešnije učesnike konkursa očekuje studijsko putovanje na Međunarodni sajam poljoprivrede SIA u Parizu (Salon International de'l Agriculture), koji se održava u februaru 2015. godine.

Pobednike očekuju i poklon vaučeri u iznosu od 100.000 dinara za kupovinu repromaterijala ili stočne ishrane kod partnerskih prodavaca.

Na ovogodišnji konkurs Intesa Farmer prijavilo se 237 poljoprivrednih proizvođača, klijenata Banke Inteza, a komisija je izabrala finaliste na osnovu godišnjih rezultata koje su ostvarili kroz poljoprivrednu proizvodnju, uključenosti članova porodice u proizvodni proces, posedovanja skladištenog prostora, primeni modernih tehnologija, ali i prema njihovoj urednosti u izmirivanju finansijskih obaveza prema banci, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: