Nišlijima karte za bus iz automata

Početkom naredne godine Nišlije bi od konduktera ili vozača trebalo da kupuju pojedinačne karte koje će biti štampane na licu mesta.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

11:42

Default images

Kako kažu u Direkciji za javni prevoz, to bi trebalo da spreči zloupotrebe.

Javna nabavka za pribavljanje uređaja i softvera za štampanje autobuskih karata već je raspisana, a specijalizovane kompanije mogu da se prijave do 15. decembra.

Ukoliko sve protekne bez problema, već početkom 2015. kondukteri bi umesto hemijske olovke i svežnja karata trebalo da nose uređaje nalik onima koje danas nose radnici "Parking servisa".

"Predvideli smo dva tipa uređaja, jedan prenosivi za konduktere i drugi koji može da se fiksira pored vozača za autobuse gde nema konduktera i gde se karte kupuju kod vozača. Kondukteri bi na pojasu trebalo da nose mali štampač, dok bi vozači imali fiksiran štampač", objašnjavaju u Direkciji za javni prevoz.

Štampanjem karata u samom autobusu trebalo bi da budu sprečene brojne zloupotrebe, ali i da se, kako kažu u Direkciji, pojača kontrola i putnika i konduktera.

"Izdata kartica će da sadrži niz informacija kao što su vreme izdavanja, smer, QR kod, i šifru sa više cifara. Uređaji će biti umreženi tako da ćemo imati precizne informacije o broju prodatih karata po linijama, po kondukteru i po danu", pojašnjavaju u Direkciji.

Ono što je najvažnije za sve putnike, kako kažu u preduzeću koje brine o autobuskom saobraćaju u Nišu, pojedinačne karte neće poskupeti zbog modernizacije prodaje. Posebno ističu da je ovakav način prodaje karata predviđen ugovorima koji su pre nekoliko meseci potpisani sa novoizabranim prevoznicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: