Poreznici nelegalnim love nelegalno

Poreska uprava Srbije na nelegalan način koristi softver kako bi "lovila" one koji koriste nelegalan softver na svojim računarima, piše "Blic".

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.11.2014.

11:26

Default images

Sa sajta Poreske uprave može da se skine aplikacija pomoću koje je moguće napraviti spisak svih programa koji se nalaze u kompjuteru, ali je problem što u uslovima korišćenja te aplikacije stoji da je vladinim institucijama zabranjeno da je koriste.

"To znači da vladine institucije, da bi koristile ovaj softver, moraju da plate nadoknadu ili ne mogu uopšte da ga koriste jer su autori aplikacije odlučili da program bude namenjen samo privatnim korisnicima. Najkraće rečeno, izgleda da Poreska uprava nelegalnim korišćenjem softvera otkriva nelegalno korišćen softver", objašnjava za "Blic" jedan IT stručnjak.

List je zatražio objašnjenje za ovaj nonsens od Poreske uprave i Ministarstva finansija, ali ga još nije dobio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: