Žeželjev most: Novca ima, ali...

Vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman izjavio je da je Vojvodina, po preporuci Vlade Srbije, obezbedila sredstva za radove na Žeželjevom mostu.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.11.2014.

17:08

Default images

Ipak, prema njegovim rečima, radi se samo o sporazumu koji su potpisali dva, od četiri potpisnika ugovora o gradnji mosta.

Kako je objasnio, Pokrajini je u interesu da plati radove, pa je na sastanku sa predstavnicima Javnog preduzeća "Železnice Srbije", dogovoreno da plaćanje neće biti izvršeno dok ne bude dostavljen račun sa specifikacijom troškova.

"Ne možemo plaćati na bazi sporazuma, na bazi neke okvirne cifre, ako ne znamo šta se plaća. Očekujem da ćemo do ponedeljka dobiti odgovarajuću privremenu situaciju gradnje mosta, na kojoj će biti iskazano šta treba platiti, a to su neki nepredviđeni radovi", rekao je Radoman.

Dodao je da će aneksom osnovnog ugovora biti "konačno zaključena priča oko povećanja vrednosti radova i produženja roka gradnje".

Potpisnici osnovnog ugovora su "Železnice Srbije" kao investitor, izvođač radova, kao i Vojvodina i Grad Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: