Kamioni ruše put, uvesti im vinjete

U Srbiji bi trebalo uvesti vinjenete za naplatu putarine kamionima na putevima "prvog b" reda, odnosno bivšim magistralnim putevima, kaže Zoran Drobnjak.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 14.11.2014.

14:07

Default images

Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije je na konferenciji za novinare povodom početka zimske sezone održavanja puteva rekao da teški kamioni prave probleme u održavanju tih puteva i da se zbog toga zalaže da im se uvedu vinjete.

Drobnjak je rekao da, prema informacijama kojima raspolaže, o uvođenju vinjenta se razmišlja u resornom ministarstvu i Vladi Srbije, a odluka će biti doneta na osnovu ekonomske analize.

U Srbiji se trenutno putarina naplaćuje po pređenom kilometru za sva vozila i to samo na autoputevima, odnosno putevima "prvog a" reda, a kroz sistem vinjeta putarina se naplaćuje za određeni period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: