Vlada još nije odlučila o vinjetama

Država još nije donela odluku o uvođenju vinjeta za naplatu putarine u Srbiji i čeka se analiza efekata uvođenja tog sistema, kaže Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.11.2014.

10:35

Default images

"Tek se radi analiza i o tome se razgovara. Istrčali smo, možda, ispred da kažemo da se o tome razmišlja", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona kaže da treba sačekati analizu odnosno 'crno na belo' u vezi sa tim pitanjem i da će na osnovu toga vlada doneti odluku.

Na pitanje da li će država u slučaju da se uvedu vinjete na autoputevima i drugim državnim putevima prvog reda u skladu sa evropskim pravilima obezbediti i alternativne pravce na kojima se ne plaća putarina, potpresednica vlade ističe da će svi evropski i svetski standardi u toj oblasti biti poštovani.

Ministarka Mihajlović je pre dva dana najavila da bi naplatu putarine u Srbiji za šest do osam meseci mogle da zamene vinjete i da se razmatra mogućnost da osim na autoputevima važe i na putevima prvog reda.

Nevladina organizacija Transparetnost Srbija traži objavljivanje analize na osnovu koje Ministarstvo saobraćaja planira uvođenje vinjeta za naplatu putarina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: