Za Targo - dvocifreni broj miliona

Kompanije iz Kine, Evrope i Bliskog Istoka zainteresovane su za kupovinu Targo Telekoma za koju bi ponudile dvocifrenu milionsku sumu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.11.2014.

18:52

Default images

“Pozitivne reakcije investitora pokazuju da su zainteresovane strane veoma obazrive kada se govori o potencijalu tržišta“, naveo je generalni direktor Targo Telekoma Rasto Tomažić.

Kako je navedeno u saopštenju te kompanije objavljenom početkom oktobra, proces prodaje je u toku, a aukcija bi trebalo da se održi krajem godine.

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada.

Prodaja će uključivati Metronet, koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Targo Telekom je osnovan 2009. godine, a kako je navedeno prodaja je najavljena zbog strateške odluke kompanije Nuba Invest , u čijem je vlasništvu, da ne nastavi svoj rad u Srbiji.

Više od 12 strateških i finansijskih investitora trenutno prikuplja potrebnu dokumentaciju za nadmetanje na aukciji, koja bi trebalo da se održi u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: