"Voleli me ili ne, rezultati su tu"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da i poslovično skeptični MMF predviđa rast BDP-a u Srbiji za dva odsto u 2017. godini.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.11.2014.

15:11

Default images

Vučić, međutim, kaže da on lično procenjuje da će taj rast biti dostignut već 2016.

Prave efekte rasta bruto domaćeg proizvoda premijer, kako je rekao u obraćanju poslovodstvu i radnicima Rudarskog basena Bor, očekuje u 2016. godini na temelju početka rada Železare Smederevo punim kapacitetom u maju naredne godine, ali i drugih industrijskih kompleksa, poput Fabrike u Priboju, petrohemijskog kompleksa, Azotare i MSK-a u Kikindi.
Foto: Tanjug
"Čak i ako ne budemo uspeli da rešimo Cerovo, Borsku jamu i Majdanpek, zarađivaćemo 10, 12 ili 14 miliona evra na godišnjem nivou kada topionica u Boru bude završena", rekao je premijer i dodao da je topionica za njega najvažnija, jer će i ona donositi profit, takođe već 2016.

Premijer je uveren da je efekat napora vlade vidljiv i onima koji ne žele da ga vide:
Foto: Tanjug
"Voleli vi mene ili ne, i Blagoja ( Spasovski, direktor RTB Bor), siguran sam da vidite razliku između ovoga danas i pre šest meseci ili godinu dana", rekao je Vučić.

On je istakao da je Vlada Srbije već ispunila obavezu prema RTB-u, isplativši obećanih 30 miliona.
Foto: Tanjug
Potrošnja tog novca se precizno kontroliše, rekao je premijer: "Nema više mogućnosti da novac ode na drugu stranu".

Kako se očekuje, nova topionica bi sa hladnim probama trebalo da počne do kraja godine, a njena izgradnja će koštati više od 250 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

262 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: