Taksisti prete: Blokiraćemo Beograd

Predstavnici taksista najavljuju veliki štrajk ukoliko sa ministrom finansija ne pronađu rešenje problema vezanih za reprogram duga.

Srbija

Izvor: Novosti

Petak, 07.11.2014.

15:36

Default images

Očekuju da narednih dana budu primljeni na sastanak, a ukoliko dogovor izostane obavestiće javnost kada će i kako blokirati Beograd.

Taksisti traže uslovan otpis svih dugovanja ili vraćanje u reprogram izbačenih taksista i pomeranje početka za 2017. "Ukoliko neko ne bi tri meseca platio tekuće poreze i doprinose, sav taj prethodni dug bio bi mu ponovo prikačen, Poreska uprava bi pokrenula postupak za prinudnu naplatu, a taksista bi izgubio dozvolu da se bavi taksiranjem", obrazlaže Aleksandar Bijelić, jedan od pregovarača sa strane taksista. - Drugi predlog je da se nađe model da taksisti izbačeni iz reprograma budu vraćeni u sistem. Oni su kasnili sa ratama, pa im je obračunata kamata za koju nisu ni znali. Neki su platili po 100.000, a izbačeni su radi 600 dinara duga.

Deo drugog predloga je i da se ubace oni koji do sada uopšte nisu ulazili u proceduru reprograma. Takvih taksista je oko 1.500 u Beogradu.

"Predlog je i da se start reprograma duga pomeri za dve godine i da njegova otplata bude umesto na 24 na 48 rata", objašnjava Bijelić. "Sadašnji obim posla ne donosi novac taksisti da može da plaća tekuće i zaostale obaveze".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: