Građani sami pišu budžet opštine

Građanima opštine Žabalj lokalna vlast će i ove godine omogućiti da učestvuju u pisanju budžeta opštine za 2015. preko anketa koje će im biti dostavljene.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.11.2014.

18:30

Default images

Svi predlozi građana biće razmatrani na sednicama opštinskog veća i u skladu sa njima kreiran budžet za narednu godinu.

"Ovaj način učešća građana se pokazao kao dobar, jer smo budžet za 2014. godinu skrojili prema predlozima građana, tako da nastavljamo tu praksu i za narednu godinu", rekao je predsednik opštine Čedomir Božić.

Stanovnici opštine će uz naredne račune za odvoženje smeća dobiti anketu koju će moći popunjenu da dostave opštinskoj samoupravi.

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić rekao je da učešće javnosti predstavlja jedan od najvažnijih principa demokratske prakse i dobrog upravljanja.

"Mi ponovo, u skladu demokratskim principima odlučivanja, dajemo prednost i priliku građanima da stvaraju još bolje okruženje i da utiču na svoju budućnost u mestima u kojima žive. Naša akcija podrazumeva zajednički rad svih zainteresovanih strana na projektovanju bolje budućnosti sopstvene lokalne zajednice", rekao je predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: