Dačić:Nećemo ostati bez ruskog gasa

Ministar spoljih poslova Ivica Dačić kaže da će snabdevanje Srbije ruskim gasom tokom predstojeće zime biti normalno.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

14:36

Default images

Dačić je ocenio da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina 16. oktobra bila ključni događaj proteklog meseca.

“Neće biti problema sa snabdevanjem ruskim gasom. Srbija deli sudbinu drugih država kroz koje prolazi gas iz Rusije. Imamo različite vrste dugovanja za gas prema Rusiji, a neka su od pre vise godina. Vlada razmatra načine da vraćanjem duga ne ugrozi ekonomske mere koje sprovodi. Očekujem da će to uskoro biti rešeno”, naveo je Dačić na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je naglasio da je “sigurno da Srbija neće ostati bez ruskog gasa”, kao i da je tokom Putinove posete bilo reči o rešavanjuj pitanja u vezi NIS-a i izgradnje Južnog toka i o političkim pitanjima.

“Rusija poštuje naš izbor da idemo u EU i nikada nisu iznosili primedbe na tu temu. Što se tiče Južnog toka, mi čekamo da taj problem bude rešen između Brisela i Moskve”, rekao je Dačić.

On je naglasio da je Putinova poseta potvrdila dobre bilateralne odnose Srbije i Rusije, kao i bliskost naroda i zemalja, ali da Srbija ne vodi politiku koja je “rusofilna ili rusofobična”.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: