Prihvaćen UPPR, kraj štrajka glađu

Predstavnici sindikata ASNS-a i UGS "Nezavisnost" u fabrici "AHA Mura Prvi maj" prihvatili su sugestiju nadležnih o izradi UPPR-a i prekinuli štrajk glađu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

11:57

Default images

U dopisu upućenom predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministru privrede Željku Sertiću sindikati navode da se "zahvaljuju državi što im je izašla u susret oko zahteva za rešavanje statusa fabrike i ponudila UPPR".

"Međutim, nezadovoljni smo jer se naši egzistencijalni problemi ne rešavaju. Već četiri meseci nismo primili zarade, a pokretanje proizvodnje je vremenski neizvesno", navodi se u dopisu.

Naglašava se i da je "potrebno da se u najskorije vreme obezbedi finansijska pomoć neophodna za egzistenciju radnika, jer od toga zavise životi 1.328 radnika i članova njihovih porodica".

Zaposleni u fabrici "AHA Mura Prvi maj" u dopisu upućenom Vučiću i Sertiću traže i overu zdravstvenih knjižica.

"Uvereni smo da ćete naš apel za pomoć shvatiti ozbiljno i da nas nećete dovesti u situaciju da ponovo stupimo u štrajk, možda i širih razmera", ističe se u saopštenju i dodaje da se očekuje hitna reakcija države.

U štrajku glađu od ponedeljka je bila grupa od 16 radnika.

Pre dva dana na sastanku u Ministarstvu privrede je kao rešenje problema fabrike ponuđena izrada Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR).

Radnici ove fabrike su u štrajku od 25. septembra zbog neizvesne situacije posle stečaja u slovenačkoj "AHA Muri".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: