Hipo prodat, šta sa klijentima?

Američki fond "Advent“ i EBRD kupili Hipo Alpe-Adrija banku na Balkanu. Štednja sigurna, banka normalno radi. Za klijente ove banke u Srbiji ništa se ne menja.

Srbija

Izvor: Novosti

Četvrtak, 30.10.2014.

19:56

Default images

Odluka o prodaji mreže Hipo Alpe-Adrija banaka koje posluju na teritoriji Jugoistočne Evrope (u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj i Sloveniji) - američkom fondu "Advent“, u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj je doneta.

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora očekuje se uskoro, nakon što Austrija, kao vlasnik Hipo grupacije, donese zvaničnu odluku o tome.

Za klijente ove banke u Srbiji ništa se ne menja. Tekući poslovi, krediti i štednja, izdavanje kreditnih kartica, odobravanje dozvoljenog minusa i ostalih usluga se obavlja kao i do sada.

Poslovanje Hipo Alpe

Adrija banke u našoj zemlji se odvija uobičajeno i proces privatizacije koji je u toku ni na koji način neće uticati na redovne aktivnosti, kao ni na sigurnost poslovanja sa postojećim i novim klijentima, navode u Hipo banci Beograd. - Odluka o novom vlasniku doneta je u skladu sa odlukom Evropske komisije, usvojenom u septembru 2013. godine, prema kojoj je predviđeno da prodaja bude okončana najkasnije do juna 2015. godine.

Takođe, kako je ranije najavljeno, Hipo Alpe-Adrija banka Internacional AG podeljena je na holding Hipo banaka, koje posluju u Jugoistočnoj Evropi (i čiji bi novi vlasnik trebalo da bude fond "Advent“) i na deo pod nazivom Heta Aset Rezolušn koji će se postepeno razgrađivati i za koji nije planirana prodaja.

"Odluci o novom vlasniku prethodili su intenzivni pregovori sa potencijalnim investitorima, jer smo nastojali da očuvamo integritet i osiguramo sigurnu budućnost poslovanja mreže Hipo banaka u Jugoistočnoj Evropi", istakao je Herbert Valter, predsednik Upravnog odbora Hipo Alpe-Adrija banka Internacional AG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: