Lažni digitalni prijemnici

Uređaji za digitalizaciju signala televizijskog programa "set-top-boks" mogu se kupiti samo u prodavnicama tehničke opreme i njihova cena je oko 2.500 dinara.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.10.2014.

18:02

Default images

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija upozorilo je građane da ne nasedaju na učestale telefonske ponude za kupovinu i postavljanje tih uređaja, u kojima se navodi da cena te usluge od oko 2.000 dinara, porasti na 7.000 dinara od 1. januara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije je pozvalo građane da Ministarstvu unutrašnjih poslova prijave takve ponude takozvanih ovlašćenih radnika, firmi i servisa.

Ministgarstvo ukazuje da nema ovlašćenih za postavljanje "set-top-boksova" i da je apsolutna neistina da oni u ime države treba da pomognu građanima da pripreme TV-aparate za prijem digitalnog signala.

"Procedura priključenja set-top-boksa je veoma jednostavna i ne zahteva angažovanje majstora, budući da se uz svaki kupljeni uređaj dobija uputstvo za instaliranje i korišćenje", navodi Ministarstvo.

Naglašava se da je žig Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija jedina garancija da je uređaj proveren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: