BG štedi, a država im daje za GSP

Novac koji je iz budžeta države dobio GSP biće upotrebljen za finansijsku konsolidaciju, odnosno izmirenje zatečenih obaveza tog preduzeća, kaže Goran Vesić.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.10.2014.

09:53

Default images

Taj novac neće biti, kako je istakao, korišćen za kupovinu novih autobusa.

Gradska uprava Beograda će sredstva iz republičkog budžeta koristiti za finansijsku konsolidaciju Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd, odnosno za vraćanje zatečenih obaveza, a ne za kupovinu novih autobusa.

Gradski menadžer Goran Vesić kazao je, povodom prebacivanja dve milijarde dinara iz republičkog budžeta za finansijsku konsolidaciju GSP Beograd, da je glavni grad jedina lokalna samouprava u Srbiji koja nema nenamenske transfere od početka 2012. godine, na osnovu čega gubi 5,5 milijardi dinara godišnje, navodi se u saopštenju.

Vesić je naveo da za razliku od drugih lokalnih samouprava, koje ubiraju 80 odsto od poreza na zarade, Beograd ubira 70 odsto.

"To je deset milijardi godišnje, za dve godine to je 20 milijardi koje više grad Beograd u odnosu na ostale lokalne samouprave ostavlja republici. Sredstva iz republičkog budžeta ići će za finansijsku konsolidaciju GSP Beograd, za vraćanje obaveza koje smo zatekli, ne za kupovinu novih autobusa", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je naveo da je ove godine beogradska kasa punija nego što su planirali, da bolje rade sva javna preduzeća, da su smanjili troškove i povećali prihode, pa će tako danas pred odbornicima gradskog parlamenta biti rebalans budžeta u kojem je deficit smanjen za 26 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: