"BG na vodi" predstavljen u Londonu

Premijer Aleksandar Vučić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastali su se sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.10.2014.

20:11

Default images

Oni su sa Džonsonom razgovarali o infrastrukturnim projektima, predstavljanju srpske prestonice u Velikoj Britaniji i privlačenju britanskih turista.

Mali je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, predstavio investicioni plan i infrastrukturne projekte, između ostalih "Beograd na vodi", projekat unapređenja javnog transporta.

On je pozvao Džonsona da poseti Beograd, što je gradonačelnik Londona i prihvatio.

Na sastanku se razgovaralo i o stranim investicijama, kao i, kako se navodi, mogućnostima organizovanja velikih sportskih događaja u Beogradu, po ugledu na londonsku Olimpijadu 2012. godine.

Pre susreta sa Džonsonom, kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, Mali je na Ekonomskom forumu predstavio projekat "Beograd na vodi" i konkretne razvojne infrastrukturne projekte na kojima će se raditi tokom sledećeg investicionog ciklusa.

Kako je za realizaciju ovih projekata potrebna podrška investitora, Mali je naglasio da je od ključnog značaja strukturiranje javno-privatnog partnerstva.

Ovaj model, kako se navodi, doprineće izgradnji podzemnih garaža, uređenju deponije Vinča, unapređenju u oblasti energetske efikasnosti, obnove i proširenja vodovodne i kanalizacione mreže u Beogradu i drugih potencijalnih velikih infrastrukturnih projekata.

Sastankom sa gradonačelnikom Londona Vučić i srpska delegacija, u kojoj je i ministar finansija Dušan Vujović, završili su trodnevnu posetu Velikoj Britaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

21 h

Podeli: