Administracija kao servis privrede

Cilj reformi je profesionalna administracija koja će biti pravi servis privrede i građana, kaže Kori Udovički.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

16:35

Default images

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički sastala se sa članom nemačkog Bundestaga Bartolomeusom Kalbom.

U razgovoru sa nemačkom delegacijom, koja je u poseti Srbiji povodom stipendija koju Bundestag omogućava mladima u Srbiji, istaknuti su osnovni problemi sa kojima se Srbija suočava u procesu otpočetih temeljnih državnih reformi, kao i obostrana spremnost na saradnju u prevazilaženju tih problema.

Potpredsednica Vlade je, navedeno je u saopštenju, naglasila da posebno mesto u delokrugu rada Ministarstva kojim rukovodi ima reforma javne uprave, koja prema Strategiji proširenja EK predstavlja jedan od tri osnovna stuba reformi na putu ka članstvu u EU.

"Problemi sa kojima se suočavamo u reformi javne uprave se moraju napasti iz tri pravca: detaljnim analizama i sistemskom reorganizacijom, jačanjem sistema planiranja unutar vlasti i jačanjem e-uprave", istakla je Udovički i navela da je cijl reformi profesionalna administracija koja će biti pravi servis privrede i građana.

"Postoji spremnost Nemačke da preko kompanija koje već aktivno posluju u Srbiji popravi trenutno lošu situaciju oko nezaposlenosti", naveo je Kalb i, uz pohvale naporima Vlade koji se čine na polju reformi, naveo da investitori žele pouzdanu upravu na koju mogu da računaju kada započinju poslove u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: