Ludimo zbog "Poštovani putnici..."!

Sa validatora u beogradskim autobusima odnedavno odzvanja poruka koja nervira i putnike i zaposlene.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

15:30

Default images

"Poštovani putnici, očitajte vašu kartu“, bez ikakve dileme je najviše ponavljana rečenica u Beogradu poslednjih dana.

Kako i ne bi bila kada je putnik koji krene autobusom od Vidikovca do Zelenog venca, tokom tih 30-40 minuta i skoro 13 pređenih kilometara, čuje minimum 50-60 puta.

Poslednja inovacija u beogradskim busevima, tramvajima i trolejbusima, gde sa automata za poništavanje karata ljubazni ženski glas opominje putnike da se validiraju naišla je na različite reakcije među Beograđanima. Neki je ignorišu, drugi se nerviraju, a pojedinci saosećaju sa vozačima koji ovo moraju da slušaju u toku čitavog radnog vremena.

Dok kontrolori proveravaju ima li "slepih putnika“ u autobusu, "šverceri“ se dovijaju i izlaze odmah ili na sledećoj stanici. A savesni putnici očitavaju svoje karte, pa su podsećanja sa automata, kažu, suvišna.

"Čula sam te opomene u autobusu i mislim da nema potrebe za tim", nezadovoljna je Jelena Gluvić. - Nervira me ideja, ali mnogo više mi smeta što moram da očitavam svoju mesečnu kartu baš svakog puta. Idem svugde sa detetom i veliki mi je problem i da nađem mesto da sednemo. Svakodnevno putujem do Zemun Polja i čekam autobus po 20 minuta. Neredovno ide i bolje bi bilo da se pozabave tim problemima. Mlađi putnici uglavnom stave slušalice u uši, pa ne reaguju. Obaveštenja koje stanice su sledeće smenjuju se sa molbom putnicima da očitaju svoje karte.

"Živim na Banovom brdu i stanice su postavljene na 100 metara", objašnjava Petra Gambiroža. - Žalim vozače koji to slušaju po čitav dan.

Ni vozači ne kriju da im glas sa automata - smeta.

"Dođe mi da poludim! Između stanica čuje se i dva puta. Pokušavam da ne slušam, ali ne pitajte kako mi je. Slušam to po čitav dan", žali se vozač koji ipak nije želeo da otkrije ime reporterima "Novosti“. - A putnici kao i uvek - neki psuju, a neki se smeju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: