Džinsi se širi u Srbiji

Turska tekstilna kompanija Džinsi namerava da otvori nove proizvodne kapaciteta u Krupnju i Vladičinom Hanu i proširi proizvodnju u Leskovcu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

14:41

Default images

Kako se navodi u saopštenju, Memorandum o razumevanju u kojem turska kompanija iskazuje nameru za proširenje proizvodnje u Srbiji potpisali su potpredsednik vlade Rasim Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i komunikacija i direktor kompanije Džinsi Taner Bujukdžan.

Kompanija Džinsi četiri godine uspešno posluje u Leskovcu, gde pored postojećih 600 radnika, a namerava da zaposli još 250 radnika.

Poslovodstvo kompanije Džinsi već je donelo odluku da, nakon tehničke adaptacije pogona preduzeća Krupanjka, počne proizvodnju u Krupnju, dok su pregovori sa lokalnom samoupravom i nadležnim državnim institucijama o širenju proizvodnje na Vladičin Han u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: