Dobra ponuda povrća i južnog voća

Ponuda povrća na kvantaškoj pijaci u Beogradu protekle sedmice bila je uobičajeno dobra za ovaj period godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.10.2014.

10:54

Default images

Sa hladnijim vremenom došlo je i do rasta cena brokolija, karfiola, kupusa i tikvice.

Pad cena je zabeležen kod krastavaca kornišona, crvene paprike i paradajza. Nastavljena je dobra ponuda jabuka. Južnog voća je sve više u ponudi, a i interesovanje kupaca raste poslednjih dana.

U odnosu na prethodnu nedelju poskupeli su groždje "afus ali", dunje, kivi i mušmule. Niže su cene zabeležene kod grejpfruta, limuna, mandarine i nara.

Bogata ponuda raznovrsnog povrća u pretposlednjoj nedelji oktobra bila je i na zelenoj pijaci u Loznici. Većina proizvoda prodavana je po cenama identičnim prošlonedeljnim.

Kada je reč o voću, po obimu ponude i tražnje prednjačili su groždje, jabuke i mandarine, objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

Dobra je ponuda povrća na tezgama zelene pijace u Pančevu. Pad cena evidentiran je kod brokolija, krastavca kornišona, paradajza, patlidžana i praziluka. Za razliku od njih skuplji su bili boranija, spanać i tikvica. Pojeftinili su kivi i nar. Belo groždje pretežno je uvezeno iz Italije. Dominantna cena je iznosila 150 dinara po kilogramu (din/kg).

Makedonsko groždje je i dalje najzastupljenije na pijačnim tezgama.

Na zelenoj pijaci u Vranju nije bilo značajnijih promena cena povrća tokom protekle nedelje. Ponuda i tražnja su nešto slabiji u odnosu na prethodni period.

Što se voća tiče, evidentiran je pad cene mandarine sa 120 na 100 din/kg, a glavni razlog je bolja ponuda. Na zelenoj pijaci u Čačku evidentirana je dobra ponuda povrća i voća. Paprika je prodavana po ceni od 60 do 100 din/kg. Paradajz se se mogao pazariti po ceni od 100 do 120 din/kg.

Po identičnoj dominantnoj ceni je prodavan i krastavac kornišon. Dominantna cena belog luka iznosila je 300 din/kg.

Najčešća prodajna cena boranije iznosila je 150 din/kg. Ponuda jabuke je sve bolja, a cena je varirala od 40 do 50 din/kg. Cena limuna je nepromenjena i sada je 150 din/kg. Orah se mogao pazariti po ceni od 1.000 do 1.200 din/kg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: