Arapi u Čačku ne znaju šta bi pre

U Čačku su boravili predstavnici Srpskog privrednog saveza iz Abu Dabija i iskazali su zainteresovanost za saradnju, kaže Veljko Negovanović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.10.2014.

14:30

Default images

Prema rečima Negovanović,a koji je predsedsednik Skupštine grada, povod za njihov dolazak bio je odličan nastup čačanskih privrednika na sajmu u PKS.

"Razgovarali smo o konkretnoj saradnji iz oblasti naših i njihovih malih i srednjih preduzeća, poljoprivrede, odnosno proizvodnje mesa, a zainteresovani su za izvoz našeg voća i povrća na njihova tržišta", rekao je Negovanović za Tanjug.

Kada je u pitanju tov stoke na našem području, uskoro se očekuje raspisivanje tendera za prodaju Stočara" što bi stvorilo mogućnosti za preradne kapacitete, rekao je on.

"Imamo konkretan projekat za proizvodnju voća i povrća, a predviđena je izgradnja velikog skladišta. Mi smo za kargo-centar ponudili model javno-privatnog finansiranja, Čačak će dati opremljene komunalne lokacije, a potencijalni investitori iz UAE bi izgradili te kapacitete", precizirao je Negovanović.

Predstavnici Srpskog privrednog saveza iz UAE su zainteresovani i za banje koje imaju kvalitetnu vodu, a nisu izgrađene, dodao je on.

"Imamo Slatinsku banju u kojoj bi oni napravili spa-centar sa brojnim sadržajima, a druga lokacija je Preljinska Baluga, jer je grad ušao u otkup zemljišta gde postoji bušotina od sedamdsetih godina prošlog veka koju je radio Naftagas. Deo ispitivanja je završen i radi se o veoma kvalitetnoj vodi", naglasio je on.

Negovanović je izrazio očekivanje da će ovi projekti biti realizovani, a veoma brzo, kako je rekao, našu zemlju posetiće ministar UAE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: