"Gubitak NBS nije naša stvar"

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je da to telo nije analiziralo gubitke Narodne banke Srbije jer to nije u njegovoj nadležnosti.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.10.2014.

15:18

Default images

"To ne spada uže u našu oblast. Za nas bi bilo relevantno ako bi deo tog gubitka trebalo da se nadoknadi u budžetu. Ono što sada vidimo je da u rebalasu budžeta ne postoji ništa gde se predviđa da budžet pokriva deo tih gubitaka NBS", rekao je Petrović na konfereciji za novinare.

Na novinarsku primedbu da je u budžetu računato i na prihode od NBS, član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković je rekao da NBS nije deo opšte države, i da taj savet sa velikom rezervom gleda na te prihode.

On je rezervu objasnio time da prihodi NBS mogu da budu sticaj okolnosti, kao prošle godine kada je NBS uplatila blizu tri milijarde dinara u budžet, koliko je planirano i za ovu godinu.

"Iz našeg ugla mi uvek komentarišemo i analiziramo da je to neizvesno, da je bolje da se s tim ne računa, jer se ispostavi da tog prihoda nema zbog promene kursa i drugog", rekao je član Fiskalnog saveta.

NBS je 2013. godine imala gubitak od 44,3 milijarde dinara.

Vučković je istakao da u opisu posla Fisklnog saveta nije da analizira i kontroliše rad NBS.

"Zbog čega je došlo do gubitka neka vidi sama NBS i državni revizor. Fiskalni savet tu nema nadležnost", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: