Od sutra Dunavski biznis forum

Dunavski biznis forum, koji se organizuje s ciljem da se podstaknu investicije i poveća konkurentnost u regionu, počinje sutra u Beogradu i Novom Sadu.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

10:13

Default images

Planirano je okupljanje 800 ucesnika, lidera u oblasti energetike, voda, agrobiznisa, transporta, ITC, preduzetništva i kreativne industrije Dunavske regije, kojoj pripada 14 zemalja.

Dunavski biznis forum zasnovan je na principima i stubovima EU Dunavske strategije, a usmeren je na stvaranje ambijenta pogodnog za biznis, unapredjenje saradnje, konkurentnost i održivi razvoj, bolje korišćenje ekonomskih potencijala i afirmaciju prosperiteta Dunavske regije, kao najznačajnijih vrednosti proisteklih iz zajedničkog znanja i veština.

Dunav prirodno povezuje ljude, ideje i tržišta sa oko 215 miliona stanovnika, i po mnogo cemu je jedinstveno područje kome pripadaju Nemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Madjarska, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Ukrajina.

Kako su najavili organizatori, na forumu će govoriti potredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, ministar prosvete Srdjan Verbić, šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, pomoćnik ministra privrede Jelena Spasić, a očekuje se i učešće ambasadora Holandije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore...

Gradovi i opštine predstaviće svoje poslovanje, javna preduzeća infrastrukturne projekte, a poslovna i akademska zajednica će imati priliku da se povežu i uspostave dobre veze, kako bi to sve za cilj imalo inovativnost i kreativnost koji podstiču konkurentnost, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: