Rešenja za Prvi maj još nema

Sudbina nekadašnjeg pirotskog tekstilnog giganta je sve neizvesnija, strahuju zaposleni u fabrici Aha Mura Prvi maj.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

16:29

Default images

Oni su u štrajku od 25. septembra i traže da se reši status njhov i status fabrike, posle stečaja u slovenačkoj Aha muri.

Umesto u proizvodnim halama, radnici su ispred fabrike. Njih hiljadu i trista zabrinuto je za opstanak firme i svoja radna mesta.

Nakon stečaja slovenačke kompanije koja je kupila Prvi maj Pirot, status fabrike je nepoznat, plate kasne, knjižice su neoverene, a račun blokiran.

Predstavnici sindikata kažu da ni nakon više sastanaka u Beogradu i Pirotu nisu uspeli da pronađu rešenje, kao i da je pomoć države neophodna da bi se proizvodnja ponovo pokrenula.

Predstavnici menadžmenta fabrike nisu mogli da govore bez saglasnosti stečajnog upravnika iz Slovenije. U Pirotskom upravnom okrugu kažu da su se država i lokalna samouprava uključile u rešavanje problema, ali i da je teško uticati na privatnu firmu koja je u stečaju.

Nezadovoljni radnici kažu da će pozvati na odgovornost sve ljude koji su učestvovali u lošoj privatizaciji zbog stanja u fabrici, ali da im je prevashodno cilj da sačuvaju proizvodnju i radna mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: