Skijalište "Zlatar“ nude u zakup

Turističko-sportski centar "Zlatar“ nudi u zakup skijalište "Zlatar“, na južnoj padini grada, od brda Cvijetnjak do autobuske stanice.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

11:23

Default images

U petak je raspisan oglas za izdavanje žičare četvoroseda, četiri sistema za veštačko osnežavanje (jedan top i tri žirafe) i ski-kuće.

Usmeno javno nadmetanje zakazano je za 10. novembar, a zakup je na pet godina, uz obavezu novog gazde da preuzme četvoricu radnika koji trenutno rade u hotelu „Panorama“ na određeno vreme i obezbeđivanje 50 ski-pasova u sezoni za goste hotela i popust od 10 odsto na svaki sledeći ski-pas.

"Početna cena zakupnine je jedan dinar, a licitacioni korak 1.000 dinara",ističu u TSC. - Pravo učešća na licitaciji imaju sva fizička i pravna lica koja uplate depozit od 1,5 miliona dinara.

U oglasu je navedeno da će se depozit najpovoljnijeg ponuđača iskoristiti za izmirenje troškova skijališta (struja, voda), a ako šta pretekne vraćaće se zakupcu na kraju svake sezone.

Pripreme i gradnja žičare, čije žice polaze maltene iz centra grada, trajale su 11 godina, a opštinska rukovodstva i lokalni smučarski klub tvrdili su da će jedna od najvećih investicija - biti „zlatna koka“ i uzdanica razvoja posustalog zimskog turizma na Zlataru. Uz republička sredstva, opština je uzimala i kredit i potrošeno je oko 2,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: