AmCham: Gubici za budžet 370 mil €

Američka privredna komora u Srbiji saopštila je da je procena da skoro 30 odsto ekonomije Srbije pripada sivom sektoru.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 24.10.2014.

17:46

Default images

Kako se navodi, gubitak za godišnji budžet po tom osnovu je 370 miliona evra.

Predstavnici Odbora za borbu protiv sive ekonomije te komore danas su imali sastanak sa zamenikom direktora Poreske uprave Markom Marinkovićem i njegovim timom, sa kojima su razgovarali o mogućnostima saradnje u suzbijanju sive ekonomije.

Dodaje se da se na sastanku razgovaralo posebno o problemima koje nelegalna trgovina prouzrokuje za poslovanje članica Odbora, i načinima na koje Poreska uprava, u okviru svojih nadležnosti i u saradnji sa drugim relevantnim službama, može da doprinese njenom smanjenju.

"Poreska uprava je jedan od naših najvažnijih pojedinačnih partnera u okviru državne uprave koji raspolažu značajnim nadležnostima za suzbijanje sive ekonomije, a ovaj sastanak je jedan u nizu bilateralnih razgovora sa nadležnim službama koji za cilj imaju unapređenje saradnje javnog i privatnog sektora radi efikasnije borbe protiv sive ekonomije", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: