Sindikati u Evropskoj konfederaciji

Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost postali su članovi Evropske konfederacije sindikata.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.10.2014.

14:04

Default images

Prijem u evropsku zajednicu sindikata dogodio se pre dva dana, a članstvo u toj organizaciji omogućiće bolju organizaciju i veći uticaj na odluke koje se donose u Briselu, a odnose se na oblast rada i zapošljavanja, naveli su lideri ta dva sindikata Ljubisav Orbović i Branislav Čanak.

Orbović je podsetio da su članice Evropske konfederacije sindikata, sindikalne organizacije čije su zemlje članice Evropske unije i da će ova dva sindikata uz pomoć evropske centrale moći daleko bolje da se organizuju.

Prema rečima Čanka, prijemom u Evropsku konfederaciju sindikata, takođe se stavlja tačka na pitanje reprezentativnosti SSSS i UGS Nezavisnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: